czwartek, 13 marca 2014

"Zamień chemię na jedzenie" Julita Bator




Autor: Julita Bator
Tytuł: Zamień chemię na jedzenie
Wydawca: Znak
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 200



Opis:

„Zamień chemię na jedzenie” Julity Bator to książka, w której autorka udziela porad, jak unikać szkodliwej żywności oraz jakie naczynia będą najlepsze w kuchni. Dodatkowo podaje 81 różnych przepisów, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.

Na początku trzeba chcieć! Bo co to znaczy tak naprawdę zdrowo się odżywiać? Przede wszystkim pozbyć się z jadłospisu rzeczy w postaci chemicznych dodatków, które są szkodliwe dla zdrowia. Wszystkie takie „dodatki” znajdziemy w batonach, słodzikach, wzmacniaczach smaku, aromatach, a nawet w zwykłych płatkach śniadaniowych. Jeśli zjemy jedną taką rzecz to organizm potrafi sobie z tym poradzić. Ale co się stanie, gdy zjemy kilkanaście takich rzeczy? Otóż niszczą zdrowie bezpowrotnie! Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a niektórzy nawet twierdzą, że być może także zespołu ADHD. Autorka w swojej książce stara się ustrzec czytelników przed złym odżywianiem i podpowiada co jeść, aby unikać chemii.
 

UWAGA! Jeśli recenzja tego poradnika pojawiła się na Twoim blogu, a jednak nie ma jej wśród podanych linków, zgłoś to w komentarzu, a ja uzupełnię listę :) 

Czytaliście? 
Polecacie? Odradzacie?
Zachęcam do wyrażania opinii na temat tego poradnika. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz